Mongolia part 2
Door: mr. Buur
Blijf op de hoogte en volg marcel
23 Augustus 2009 | Thailand, Bangkok
De 5e dag in Mongolie en vandaag gaan we Ulaan Bataar halen! a gisteravond in het hotel als een stel jongens hebben zitten lachen om elkaars scheten ( en die aangestoken te hebben )heeft iedereen vandaag het speciale gevoel. Na een maand van rijden rijden en super ervaringen bereiken we vandaag het eindpunt. Ik ben er niet helemaal 100% zeker van want de wielen van onze Justy ( Ja ik zeg ook wel Swift want de Justy is eigenlijk een Suzuki Swift) Staan onnatuurlijk naar binnen gedraaid. Als een oude verlaagde BMW lijkt wel. Maar goed, iets rustiger aan vandaag maar. 680km is het maar de laatste 400km is er weer asfalt, zeggen ze. we zijn nog geen 40km op weg en dan komen we een team uit Australie tegen die met zijn 6-en in mini mini busje zitten. Zij hebben die nacht in de bergen geslapen met 0 graden en ze hebben een lekke karter. Of wij vloeibaar ijzer en olie voor ze hebben? Natuurlijk! Ik ken niemand die zo voorbereid was als Sebastiaan en Ross dus zij hadden dit gewoon bij. Die ozzies waren al 12 dagen in Mongolie. Ze hadden een verkeerd zandpad genomen en zaten al tegen de chinese grens. Tja, en dan moet je ook weer terug!
Die laatste dag vliegt voorbij en inderdaad, er is asfalt. Hier en daar onderbroken door wat zandewegen maar het schiet op. Ik hoop dat het asfalt niet verder oprukt want Mongolie is het enige land wat ik ken wat nog zo puur en ongecultiveerd is. Even daarvoor hadden we trouwens nog heerlijke paardenmelk booze op. Gadver! maar wel gezellig. Deze ger familie leerden we kennen langs de weg en wij boden hen onze wodka aan! Dat alles om 11 uur smorgens. Het rijdt overigens best relax met een borreltje zo smorgens :)
En dan is het zover, we rijden naar de top van een heuvel en aan de andere kant zien we de grote stad ( 1 miljoen mensen) liggen. Even foto's maken en dan naar de Mongolrally Finish line! We rijden het terrein op en iedereen begint te klappen. Ik kan nog net een stuk bumper van de Swift van Ross eraf rijden! Dat was nog voor de tomatenpuree die ze bij ons naar binnen hadden gegooid tijdens het woestijn " foodfight" Boerenkool, chili con carne en spaghettisaus, het ging over en weer, erg lachen. Die mongolen snapten er niets van maar moesten ook erg lachen.
We reden de auto's op het podium en toen was het tijd voor champagne! Ja Emile, je zal het geloven of niet maar de 2 flessen die je me gegeven hebt hebben het 14.000 km overleefd, ook de glazen!
Dat was de Mongolrally, op naar het volgende avontuur!
Mars
23 Augustus 2009 - 05:02
Remko:
w o w !
eg mooi om te lezen, en nog mooierom te doen denk ik1 maar, nooit met eten gooien aub... -
23 Augustus 2009 - 18:01
Juut:
Goed man,gehaald!
Zeker een leuke ervaring,erg stoer...
X -
26 Augustus 2009 - 17:54
Carla:
Wauw, wat een geweldig avontuur!! Heerlijk om te lezen. en nu...fijne thuiskomst en ja...op naar het volgende avontuur.
kus