Shanghai amay amay!
Door: mr. Buur
Blijf op de hoogte en volg marcel
23 November 2008 | Vietnam, Hanoi
Hey! Daar zijn jullie weer. Het is weer ff geleden dat ik wat geschreven heb hier maar nu is het dan weer zover. De reden dat het wat stil is is dat er hier natuurlijk niet zo heel veel spannends gebeurd. Voor degene die de licht ironische toon niet helemaal begrepen hadden betekent dit niet dat het niet leuk is. Integendeel zelfs. Marcel heeft het hier prima naar zijn zin. Het is gewoon heerlijk ff tot rust komen en uit de nederlandse sleur ge-raken. Elke dag word ik wakker met het geluid van de zee en dat vind ik echt heerlijk. Inmiddels ken ik de mensen van mijn kleine bungalow resortje ook goed dus ik hoef maar te knikken en er staat alweer een lekker ontbijtje op tafel. Dan komen er elke dag wel weer nieuwe mensen om een praatje mee te maken, tenminste als ze vrouwelijk en onder de 30 zijn ;) Verder geniet ik dan smorgens van mijn kopje thee op het strand en lees ik ff een half uurtje. Als er dan wind staat ga ik vaak nog een poging doen om mijn belabberde kitesurf technieken wat bij te schaven. Dat dan tot een uurtje of 2-3 en dan vaak naar Pogo, de beachbar hier om de hoek om de mail te checken en kijken hoe alles op (winter)kantoor gaat. Dan is het alweer tijd voor het middag tukkie en dat kan op het strand of in de hangmat , elke dag weer een moeilijke keuze! ‘s-Avonds gaan we dan meestal met wat bekenden ergens eten in een van 100 restaurants. Dus indiaas, italiaans, vietnamees, thais en nog een paar keuzes. Na het eten ligt het eraan wat we de dag ervoor gedaan hebben maar meestal gaan we wel ff een pooltje leggen in Wax, kijken of er nog wat te beleven valt daar.. Daarna of naar huis of anders nog ff naar Pogo ( is toch op weg naar huis..)( www.thepogobar.de)
Jullie horen wel dat er echt niets is om je zorgen over te maken Het leuke is als je langer op een plekje blijft dat je mensen wat beter leert kennen en met name de long stayers. Nou heb ik niet zoveel op met die kiteseurf scene hier want de meesten daarvan kunnen echt niet verder kijken dan hun kiteboard lang is maar er zitten gelukkig nog heel veel andere leuke tussen.
Tussen die mensen zat ook Jane en Bert een aussie/nederlands stelletje en zij doet hier een charity project voor schoolkinderen uit een naburige provincie. Echt heel nobel van haar als je het mij vraagt. Zij heeft hier al die kite instructors gemobiliseerd om geld in te zamelen. Dit is dan onder de naam “ Movember” een aussie fenomeen waarbij alle kerels hun snor laten staan om zo de aandacht te trekken voor de goede doelen hier of daar. Aangezien ik op een ochtend per ongeluk mijn 2 weken oude snor had afgeschoren ( mensen spraken me al aan met Hey Ted!) moest ik het goedmaken met iets anders. Hoewel het stelletje inmiddels voltooid verleden tijd is kwam ik ineens op het idee om een kleine promo docu te maken. Met mijn superkleine high tech HD camera moet dat lukken dus dat zijn we nu aan het doen. We gaan die dorpen in en het hele verhaal eens in een pakkend filmpje vertellen. Kan ik ook eindelijk weer eens iets nuttigs doen hier.
Maar goed, vorige week was ik dus met Sjef in Shanghai ( dat ligt in China voor de nono- topografen onder ons). Pa moest daar zijn voor zaken en ik kende daar ook nog wel iemand dus ik dacht daar vlieg ik mooi wel ff naar toe. 4 uur en 15 minuten was de vlucht terwijl ik toch echt dacht dat het max een uurtje vliegen is .. ~Ts namelijk nog geen 10 centimeter op de kaart! Shanghai is een superstad met 20 miljoen inwoners en een goed voorbeeld waar China nu op dit moment toe in staat is betreft ontwikkeling en vooral uitvoering hiervan. Vrijdag had ik met Kelly afgesproken een vriendin van vorig jaar hier in Mui Ne. Zij woont daar ( in Shanghai) al 3 jaar dus een uistekende gids. Op de plek waar we hadden afgesproken komt ze ineens opdagen met 2 vriendinnen!! Tja de goden waren me gunstig gezind blijkbaar. Dus met die 3 meiden hebben de hele avond en nacht shanghai afgestroopt. Erg gezellig. Ik zei nog “ jammer dat jullie niet uit zweden komen” anders was het natuurlijk helemaal leuk geworden ;)
Zaterdag heb ik hier en daar wat dingen gezien waaronder de hoogste ( toegankelijk) wolkenkrabber ter wereld de Shanghai World Financial Tower ( SWFT) van 496 meter!! Daar ben ik dus in geweest en dat was helemaal super. Die avond had ik met pa afgesproken en zijn we lekker gaan eten en daarna gaan borrelen wat we heel goed kunnen in vreemde steden. Was het weer 3.30! gezellig hoor.
Over Shanghai gesproken... er is een filmpje van!! Ga maar snel naar http://www.videozone.nl/video
Nog een laatste dingetje. Ik ben verhuisd van bungalow. In de sea view bungalow die ik had moest ik vertrekken.. Er was geen cable tv en dat ga je natuurlijk toch missen op een gegeven moment. Dus in mijn nieuwe hutje heb ik HBO, Star en nog 20 duizend andere kanalen waar heerlijk naar kan kijken terwijl ik de airco hoor zoemen!
Ik hoorde dat het gisteren gesneeuwd heeft! Is het blijven liggen of is het van die natte kleffe sneeuw?? He he...
Hatsikidee tot de volgdende keer kindertjes
23 November 2008 - 12:09
Juut:
Ha Marcel,
Zo te horen gaat het je goed af,heerlijk niks doen. Geniet ervan!!
XXies juut -
23 November 2008 - 13:21
Ap:
Hey vakantieganger. Life sucks als ik het zo lees. Hier in Boschwana is het inderdaad veel te koud....tijd om weer naar huis te gaan.....december in de bikini....heerlijk! Doooeeei -
24 November 2008 - 08:49
Juud:
olá, nee de sneeuw blijft veel te goed liggen als je het mij vraagt... censureren die chinezen trouwens zo erg dat ze de Taipei 101 niet erkennen??? :D -
24 November 2008 - 16:51
Wimpie:
Filmheld! Mooie impressie van wat je daar zoal doet..... zonder die gigantische wolkenkrabbers was er niet eens plaats genoeg om al die chinesen te bergen.... hihi.
Sambal bij! -
25 November 2008 - 12:02
Tooske:
Fijn je weer even gezien te hebben!!
X Carla
ps zet eens een foto van Ted op je site. Kan ik effe lachen, hihi.